Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag23.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Nyheter24-gruppen öppnar e-handel

Publicerad: 28 Augusti 2015, 10:20

Satsningen är ett sätt att växa och ger mediehuset ytterligare en intäktskälla.


Ämnen i artikeln:

Nyheter24

Nyheter24-gruppen som startade 2008 har i dag omkring 50 anställda och äger och driver totalt åtta sajter, bland dem Nyheter24, Modette, Fragbite och Blogg.se. Nu avancerar koncernen och blir e-handlare, skriver sajten Ehandel samt Di Digital.

Douglas Roos, Nyheter24:s vd, säger till Di Digital att en av anledningarna är att företaget vill få intäkter från fler håll än annonsering: Vi tycker det är läge att bredda vår affärsmodell något, att få intäkter från konsumenter på något vis.

Några vidare detaljer om hur e-handeln ska gå till eller vilka produkter som ska finnas till försäljning lämnar inte Douglas Roos, men han berättar att ett alternativ är att starta egna varumärken och att Nyheter24-gruppen för tillfället framförallt är intresserade av två specifika branscher.

I samband med e-handelssatsningen har man anställt en e-commerce-manager, Tobias Fink, vars uppgift blir att utvärdera projektet och eventuellt försöka få det till stånd, skriver Ehandel.

Något datum för när e-handeln ska vara igång är inte satt, men Douglas Roos säger att förhoppningen är att det inte ska dröja mer än ett halvår: Det finns hylltjänster idag som man bara kan koppla upp sig mot. Skillnaden är stor från hur det såg ut för tio år sedan. Den stora komplexiteten brukar vara varumärkesbyggande och marknadsföring, och det är ju det vi jobbar med dygnet runt för våra annonsörer. Nu kanske vi börjar göra det för oss själva också, avslutar Douglas Roos till Di Digital.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Nyheter24

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.