Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag10.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Nyhedsavisen kommer i oktober

Publicerad: 24 Augusti 2006, 06:57

Den länge omtalade isländska Nyhedsavisen utkommer med sitt första nummer i Danmark fredagen den 6 oktober. Det meddelade tidningens vd Morten Nissen Nielsen på konferensen "Fremtidens Avis" id ag i Köpenhamn.


När Nyhedsavisen ser dagens ljus den 6 oktober har de två konkurrerande gratistidningarna – Det Berlingske Officins Dato och JP/Politikens Hus 24timer – fått en och en halv månads försprång. Men det är inget som bekymrar Morten Nissen Nielsen, som till Börsens Nyhedstjeneste säger detta:
– När Nyhedsavisen kommer, är den så bra att danskarna tryggt kan säga upp sina 3 500 kronor dyra tidningsabonnemang. Vi ska lansera en tidning som från första dag kan ersätta den betalda morgontidningen. Vårt lanseringsdatum följer den plan för Nyhedsavisen som lades i våras. Vi har valt just denna dag för att vi då är klara att leverera varan.
På konferensen upplyste Morten Nissen Nielsen vidare att konkurrensmyndigheterna först den 30 augusti ska ta ställning till tidningens samarbete med Post Danmark om distributionen.
Christer Källström

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.