Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag25.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Nyhedsavisen är nerlagd med omedelbar verkan

Publicerad: 1 September 2008, 07:29

Danska Nyhedsavisen är begravd. Ledningen, med nya ägaren Morten Lund i spetsen meddelade i går att tidningsäventyret är över. Det ursprungligen isländska projektet har kostat sina ägare i storleksordningen 700 miljoner danska kronor under de knappa två år tidningen funnits. (Uppdaterad)


Nerläggningen beslöts i helgen. Idag kommer inte tidningen att delas ut och sajten släcks.

”Jag är oändligt ledsen över att behöva meddela nerläggningen” sa Morten Lund i ett pressmeddelande. Ägarna och ledningen har kämpat till sista blodsdroppen, men ”med hänsyn till lågkunjunktur och generell finansiell avmattning ser vi det inte som möjligt att fortsätta”.

Den akuta krisen och med den nerläggningen verkar få drastiska konsekvenser för de anställda på Nyhedsavisen. De har inte fått ut sin lön för augusti, och det danska journalistförbundets ordförande Mogens Blicher Bjerregård kallar det sätt nerläggningen görs för ”ovärdigt”.

Enligt Business.dk beror krisen på att kassan är tom. Det amerikanska riskkapitalbolag som blev delägare för en månad sedan har inte skjutit till några pengar.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.