Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Nya uppgifter om Stampenförsäljning – budstrid ska vara klar före påsk

Publicerad: 3 april 2019, 04:33

Det ska finnas tre intressenter till att köpa Stampen, men norska Schibsteds bud ligger bäst till, rapporterar SvD.


Ämnen i artikeln:

GPStampen

Stampen Media ska ha stora likviditetsproblem och behöver ett kapitaltillskott på mellan 50 och 100 miljoner kronor, uppger SvD. Därför ska nu koncernen vara till salu rapporterar SvD, något som Jan Scherman tidigare skrivit om i Dagens Media.

Det ska enligt SvD:s uppgifter finnas tre potentiella köpare – Bonnier, JP/Politikens Hus och och Schibsted. Det är den sistnämnda som har det bud som i dagsläget ligger bäst till, skriver SvD vidare.

Enligt det bud som nu ska ligga på bordet ska Schibsted betala det bråskande kapitaltillskottet för att sedan köpa hela koncernen inom tre till fyra år för en fastslagen peng.

Stampen Media är ett av två Stampenbolag. I slutet av förra året delades koncernen upp i en mediedel och en tryckeridel.

Förhandlingarna ska vara klara före påsk, skriver SvD.

Leif Holmkvist: ”Bonnier skulle kunna köpa Stampen, men väljer att växa organiskt i Göteborg för att slippa Konkurrensverket och debatten om mediemakten” (2019-03-22)

Inte orimligt att Stampen köps upp (2019-03-05)

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

GPStampen

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News