Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Nya uppgifter: Mittmedia slutgranskar buden – besked nära

Publicerad: 20 december 2018, 12:04

Bengt Ottosson, styrelseordförande i Mittmedia AB.

Enligt uppgifter till Medievärlden pågår just nu en slutgranskning av de två bud som inkommit på Mittmedia. Affären planeras att tillkännages under fredagen.


Ämnen i artikeln:

Bengt OttossonMittmedia

Som Resumé kunde berätta under tisdagen är Mittmedia till salu. Enligt uppgifter till Medievärlden ska Mittmedias ledning just nu slutgranska de två buden.

Målet är att kunna tillkännage affären under fredagen, och att den ska avslutas i februari nästa år, enligt källor till Medievärlden.

Mittmedia ska vara i akut behov av ett kapitaltillskott på mellan 200 och 300 miljoner kronor. Skulle förhandlingarna haverera väntar därför med stor sannolikhet en rekonstruktion för bolaget, enligt Medievärldens källor.

Bengt Ottosson, ordförande för Mittmedia, säger i ett SMS till Medievärlden att han inte har några kommentarer utöver de han tidigare gett.

Under onsdagen skrev han i ett SMS till Medievärlden:

”Mittmedia har under de senaste åren fört diskussioner med de flesta mediehus om olika typer av samarbeten, men några konkreta resultat av dessa diskussioner finns inte att kommentera”.

Anders Forstell, ordförande i Mittmedias-ägarstiftelse, har avböjt att kommentera uppgifterna.

Läs Stefan Meleskos snabbanalys för Medievärlden Premium om de strukturaffärer i landsortspressen som det rapporterats om de senaste dagarna.

Läs också

Mittmedia-toppen: ”Finns inget att kommentera” (2018-12-19)

Mittmedia till salu (2018-12-18)

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

Bengt OttossonMittmedia

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.