Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Nya SR-korrar i Tyskland och Kina

Publicerad: 28 april 2015, 10:08

Hanna Sahlberg blir Sveriges Radios utrikeskorrespondent i Peking. Ny korrespondent i Berlin blir Daniela Marquardt, programledare och reporter på P1:s Konflikt.


Ämnen i artikeln:

SR

Sahlberg innehade samma roll under åren 2006-2011 och var den som startade Sveriges Radios korrespondentkontor i Peking 2006.

”Det känns som jag hör hemma i Kina”, säger Hanna Sahlberg i ett pressmeddelande. ”Och det finns alltid någonting som överraskar, fast jag varit där så många år. Man behöver inte gräva så länge för att hitta något intressant.” Sahlberg har också arbetat som fortbildare på Uppsala universitet för lärare i kinesiska.

Daniela Marquardt är helt ny som Berlinkorrespondent men har ägnat större delen av sitt yrkesliv åt utrikesjournalistik. På P1:s fördjupande utrikesmagasin Konflikt har hon varit de senaste 10 åren.

Den livliga tyska samhällsdebatten är mycket inspirerande, säger Marquardt: ”Ansvaret för det förgångna, utmaningar i dagens samhälle och för framtiden är ständigt närvarande. Det känns väldigt hedrande att jag ska få skildra detta för Sveriges Radios lyssnare”. Daniela Marquardt är född i Tyskland men uppvuxen i Sverige. Efter Journalisthögskolan 1990 flyttade hon till Berlin för att som frilans skildra följderna av murens fall.

”Våra korrespondenter är lyssnarnas ögon och öron ute i världen. Det är viktigare än någonsin att vara på plats och förklara sammanhang i en globaliserad värld”, säger Ekots utrikeschef Ginna Lindberg.

Daniela Marquardt och Hanna Sahlberg tillträder båda den 1 september.

Ämnen i artikeln:

SR

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.