Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Nya sms-regler kan bli plus för Aftonbladet

Publicerad: 23 januari 2013, 12:51

Från första februari gäller nya regler för sms-köp. Något som ställer till det för omkring hälften av Aftonbladets Plus-kunder.


Nya regler från EU ligger bakom att mobiloperatörerna ändrar sina regler för sms-betalningar. Från och med månadsskiftet kommer det att krävas någon form av registrering för att få genomföra den typen av köp.

I dag har Aftonbladet Plus omkring 160 000 kunder. Omkring hälften av dessa använder sig av sms för att betala. Och initialt räknar ledningen med att det ska bli ett tapp.

Men det ska inte ta många dagar innan vi hämtar igen det, säger Pontus Ogebjer, chef för Aftonbladets Affärsområde webb.

Sedan kan förändringarna leda till nya intäkter och nya kunder då Aftonbladet ska samarbeta med en av de större aktörerna när det gäller sms-köp, Wywallet. Erbjudanden från Aftonbladet Plus ska bundlas med Wywallet och betalföretagets kunder i alla kanaler.

Lösningen ger även fler möjlighet att betala via mobilen. Nu har många företagstelefoner en spärr mot sms-köp. Men Wywallets lösning, där kunden först laddar ner en app, registrerar sig och sedan väljer betalsätt, kort, konto eller faktura, innebär att även dessa kan köpa Plus-tjänster med några knapptryckningar.

Det finns fler aktörer som jobbar med att organisera och administrera sms-köp. Och Aftonbladet har tittat på några av dessa.

Varför inte Schibsteds Payment till exempel?

De är vår huvudleverantör när det gäller betallösningar. Men sedan har vi ett antal underleverantörer och för sms-tjänster har vi kommit fram till att Wywallet är bäst, för oss och för våra kunder.

Wywallet ägs av mobiloperatörerna Telia, Tele2, Comviq, Telenor och Tre.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.