Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Nya sajter på HD-Sydsvenskan

Publicerad: 19 januari 2015, 14:00

Både Sydsvenskan och HD har fått nya sajter med gemensam struktur. Den separata betalstrategin kvarstår tills vidare.


Ämnen i artikeln:

HD-Sydsvenskan

Förra veckan lanserades nya Sydsvenskan.se och idag nya hd.se med gemensam teknik och struktur. HD-Sydsvenskan bygger, som Medievärlden tidigare skrivit, en gemensam webbredaktion och en gemensam innovationsavdelning. Dessutom kommer webb först nu att gälla även för alla övriga redaktioner.

”De förändringar vi gör nu ska stärka vår ställning ytterligare och öka de digitala intäkterna med minst 35 procent i år”, säger Mikael Rosenlöf, chef för hd.se, i en kommentar.?

Hans kollega Mattias Pehrsson, chef för Sydsvenskan.se och projektledare för sajtövergångarna, ?säger: ”Omgörningen av sajterna gör att vi nu har samma annonsformat överallt. Det ger ökad enkelhet och tydlighet för annonsörerna. Vi utvidgar också HD:s satsning på e-handel och har skapat nya annonseringsmöjligheter på rekommendationssajten Reco.se och bostadssajten HittaHem”.

Har HD fått Sydsvenskans sajt eller är det en helt ny?

Det är både ock. I grunden kan man säga att vi tar det bästa av två världar. Från HD har vi tagit motorn, mycket som inte syns, medan strukturen kommer mer från Sydsvenskan, säger Mattias Pehrsson.

Alla mått är exakt lika nu?

Ja, så vi har jobbat ganska mycket med att det ska upplevas som så skilda sajter som möjligt trots att de har samma struktur.

Men HD ska fortfarande inte ha något betalmaterial?

Ja, den skillnaden behåller vi. Det finns inga nya beslut där

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

HD-Sydsvenskan

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev