Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag16.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Nya na.se är responsiv

Publicerad: 5 december 2012, 09:18

I dag lanseras Nerikes Allehandas nya responsiva sajt na.se. UPPDATERAD


Ämnen i artikeln:

Nerikes Allehanda

Utvecklingen mot mikroläsning i mobilen har gått fort och på na.se finns redan en tredjedel av läsarna i mobilen. Nu har tidningen anpassat sig till vad man tror bara är en början på ett nytt sätt att läsa nyheter. Idag kan na.se:s läsare använda den nya responsiva sajten för alla sina enheter.

– Jag tror vi är den första svenska dagstidningen med responsiv sajt, säger webbchefen Herman Nikolic.

Uppdaterad: Sajten Nyheter24 har responsiv design sedan i somras och tre av Hallspressens sajter är också responsiva: Västgöta-Bladet, Falköpings Tidning och Skaraborgs Läns Tidning.

Att den är responsiv betyder att den flödar om automatiskt och anpassar sig till alla olika enheter användaren surfar från, det vill säga innehållet är detsamma i datorn, på surfplattan och på mobilen.

Promedias utvecklingsverkstad har tagit fram den nya sajten, och under förmiddagen har lanseringen gått utan större problem. Läsarna har bjudits in bland annat via twitter och facebook för att tycka till.

– Det finns två läger, datoranvändaren och de som använder surfplatta eller mobil. De vid datorn har åsikter om utseendet och undrar var olika saker har placerats på den nya sajten, medan mobilanvändarna verkar väldigt nöjda, säger Herman Nikolic.

De gamla apparna kommer att finnas kvar ett tag till innan de fasas ut.

– Nu har vi en sajt som går att utveckla och vi kommer att bli mer flexibla inför nya trender, säger Herman Nikolic.

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Nerikes Allehanda

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.