Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Nya Metro ska komma ut nästa vecka

Publicerad: 24 april 2019, 10:14

Ett av de tomma Metro-ställen. Foto: Lucas De Vivo.

Den nya veckotidningen Metro kommer ut för första gången i slutet av nästa vecka och ska levereras via post till hushåll i Stockholm. Det framkom vid dagens borgenärssammanträde. Varken SL eller Bonnier hade någon invändning mot att rekonstruktionen fick fortsätta.


Ämnen i artikeln:

BonnierSLMetro

Under onsdagen mötte Metro-koncernens dotterbolag Tidnings AB Metro sina borgenärer i Stockholms Tingsrätt. Vid mötet presenterades ett datum för när Metro börjar komma ut på papper igen. Datumet är satt till fredag nästa vecka, den 3 maj. På plats var tidningens chefredaktör Thomas Eriksson för att presentera hur tidningen ska se ut.

”Det blir en ny helt produkt. Det är en unik veckotidning som kommer att innehålla både underhållande journalistik och viktig samhällsjournalistik som är angelägen för hela Sverige. Förberedelserna pågår just nu”, säger han.

Tidningen räknar med en upplaga på runt 100.000 exemplar av den nya veckotidningen under uppstarten. Till en början kommer den bara att distribueras i Stockholm.

På plats under mötet fanns representanter för frilansare, 22 anställda vid bolaget samt SL och Bonnier. Ingen av de representerade borgenärerna hade någon invändning mot att rekonstruktionen skulle få fortsätta.

Skatteverket, som var med via länk, fortsatte dock att motsätta sig att rekonstruktionen skulle få fortsätta.

Ett förslag om ackord, alltså en nedskrivning, planerar bolaget att inkomma med innan sommaren. De vill ha en nedskrivning av sina skulder med 75 procent. Det är nödvändigt att bolaget får ett ackord för att det ska kunna överleva, uppger det under dagens förhandlingar.

Tingsrätten har beslutat att Metros dotterbolags rekonstruktion ska få fortsätta. Men senast den 3 juli måste ett nytt borgenärssammanträde hållas. Eventuella överklagande ska vara inne senast den 15 maj.

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

BonnierSLMetro

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News