Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Nya kulturchefen om uppdraget

Publicerad: 10 oktober 2016, 07:42

Cecilia Ekebjär, kulturchef på Mittmedia. Foto: Pressbild

”Vi ska vara en kvalificerad röst i debatten”, säger DT:s kulturredaktör Cecilia Ekebjär, som ersätter Gunilla Kindstrand som kulturchef för Mittmedia från och med november.


Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Den nya kulturchefen presenterades under förmiddagen. Cecilia Ekebjär möttes av glada tillrop från kollegor och hon berättar för Medievärlden att hon ser fram emot den nya rollen:

– Det är ett jätteroligt jobb. I dag när det finns ett stort sug för åsikter och tyckande, så ska vi vara en kvalificerad röst i debatten. Och det behövs verkligen.

Beslutet att tacka ja till uppdraget grundar sig bland annat i hennes uppfattning om att Mittmedias kulturjournalistik förbättrats sedan den slogs ihop för snart två år sedan:

– Under de här åren har jag sett hur mycket bättre det blir för våra läsare. Vi har lyckats bygga en gemensam bas, vilket tillåter oss att göra större satsningar lokalt. Så jag är väldigt glad att vi får fortsätta med detta.

Cecilia Ekebjär kommer även fortsättningsvis att vara kulturredaktör för Dalarnas Tidningar på halvtid, men från och med den 1 november kombinerar hon det arbetet med uppdraget som kulturchef för hela Mittmedia.

– Jag har vikarierat för Gunilla Kindstrand vid några tillfällen tidigare, så jag vet att det innebär en del planerande men jag vet också att det går.
Hon föddes i Stockholm, men uppväxten tillbringade Cecilia Ekebjär i Falun – och där bor hon i dag. Efter att ha arbetat några år på radio och tv gick hon till Dala-Demokraten. De senaste fem åren har hon varit tidningens kulturredaktör.

Hur ska Mittmedias kulturjournalistik utvecklas?

– Vi ska fortsätta ge möjligheter och förutsättningar att stärka den lokala kulturbevakningen. Den är anledningen till att vi finns.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Mittmedia

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev