Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag18.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Nya chefredaktörer – för presstödets skull

Publicerad: 26 Januari 2011, 10:11

I februari får Norra Skåne och Laholms Tidning var sin chefredaktör och ansvarig utgivare. Anledningen är krav från presstödsnämnden.


Ämnen i artikeln:

Skånska Dagbladet

Stellan Sturesson blir chefredaktör och ansvarig utgivare på Laholms Tidning

Mimmi Karlsson-Bernfalk blir chefredaktör och ansvarig utgivare på Norra Skåne, samma post hon hade innan hon blev redaktionschef på Skånska Dagbladet.

Jan A Johansson fortsätter som chefredaktör och ansvarig utgivare för Skånska Dagbladet och blir också chef för de tre tidningarnas samlade opinionsredaktion.

”Två av tidningarna LT och Skånskan får presstöd. Nu har presstödsnämnden krävt en tydligare separat redaktionell ledning av var och en av våra tidningar, vilket vi här genomför. Dessutom stärker det ytterligare och positivt tidningarnas lokala profil”, säger Skånska Dagbladets vd Thomas Grahl i en kommentar.

Skånska Dagbladet, Norra Skåne och Laholms Tidning produceras sedan 2009 av en samlad redaktion på 102 medarbetare för vilken Jan A Johansson varit chefredaktör och ansvarig utgivare och Mimmi Karlsson-Bernfalk redaktionschef. De tre titlarna har varsin biträdande redaktionschef som leder det dagliga nyhetsarbetet. Nu får de också varsin chefredaktör och ansvarig utgivare.

Skånskan reste sig på nio

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Skånska Dagbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.