Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Nya chefredaktören om att ta över Norra Skåne

Publicerad: 16 oktober 2017, 07:45

Carl-Johan Bauler, chefredaktör för Norra Skåne. Foto: Andreas Öhrvall Lovén/Norra Skåne

"Det lokala är vår väg att vandra – och det vi måste fortsätta utveckla", säger Carl Johan Bauler som ersätter Lars J Eriksson som chefredaktör och ansvarig utgivare för Norra Skåne.


Ämnen i artikeln:

Norra Skåne

I fredags stod det klart att Skånska Tidningsföreningen, som äger Norra Skåne i Hässleholm, har utsett Carl Johan Bauler till ny chefredaktör och ansvarig utgivare för tidningen.

– Det känns väldigt bra och hedrande att få möjlighet att ta mig an det här uppdraget, säger Carl Johan Bauler.

Carl Johan Bauler började som vikarie på Norra Skåne 1987. Sedan dess har han arbetat som reporter, lokalredaktör, nyhetschef och redaktionschef i olika omgångar. Han har också ryckt in som biträdande utgivare.

När det gällde valet av Carl Johan Bauler som chefredaktör lyfte Skånska Tidningsföreningen särskilt fram hans ”starka anknytning till spridningsområdet”.

– Jag är uppväxt och bosatt här och känner väl till trakten, näringslivet och politiken. Jag vill påstå att jag har en god bild över hur livet levs här. Det tror jag är en stor fördel.

I sin nya roll ser Carl Johan Bauler det som viktigt att fortsätta utveckla tidningens lokala fokus.

– Det lokala är vår väg att vandra – och det vi måste fortsätta utveckla. Det är också det som gör oss unika. Därför måste vårt fokus ligga där.

En utmaning som han ser att tidningen behöver arbeta med är hur man ska förhålla sig till det dubbla utgivningsspåret.

– Vi måste fortsätta satsa på och arbeta med vår papperstidning, som ju är den som genererar pengar, samtidigt som vi behöver bli starkare på webben. Den utmaningen delar vi med stora delar av branschen.

En annan utmaning gäller hur personerna i tidningen målas upp:

– Jag funderar mycket kring vilken bild vi förmedlar av de människor vi beskriver i tidningen. Och hur de upplever att de blir beskrivna. Det behöver vi fördjupa oss i.

Läs också

Han tar över Norra Skåne

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

Norra Skåne

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.