Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag21.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Ny utgivarorganisation utreds

Publicerad: 10 Februari 2011, 12:57

En ny utredning föreslår en ny paraplyorganisation, "Utgivarna", som samlar de befintliga branschorganisationerna, däribland TU och Sveriges Tidskrifter.


Ämnen i artikeln:

TU

Utredningen, som gjorts av Per Tengblad med medverkan från Ove Joanson, presenterades för TU:s styrelse i måndags.

Utredningen föreslår en paraplyorganisation med TU, TV-företagen, RAB och Sveriges Tidskrifter som grund, och resonerar också kring att Public Service-företagen skulle kunna vara med.

Det här ligger i linje med alla andra utredningar om bredare organisationer. Jag tycker att det är naturligt att man tittar på sådana lösningar eftersom vi många gånger har gemensamma frågor, och många gånger skulle tjäna på att driva dem tillsammans, säger TU:s vd Anna Serner.

Enligt Anna Serner är det alldeles för tidigt att säga hur en eventuell ny paraplyorganisation kommer att påverka TU. Men även om det blir en paraplyorganisation kommer det att finnas ett lika stort behov av att driva tidningsbranschens frågor i en egen organisation.

De gemensamma frågorna kommer att drivas av paraplyorganisationen, medan TU:s specifika branschfrågor kommer att drivas av TU. Vi kommer att fortsätta jobba med vår del av branschen som förut, säger Anna Serner.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

TU

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.