Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Ny tu.se – lagom till förhandlingarna

Publicerad: 18 December 2006, 10:24

På Tidningsutgivarnas nya sajt finns olika ingångar för olika ämnen. Att den lanseras strax innan förhandlingarna med Journalistförbundet börjar, är en tillfällighet, enligt Elisabeth Lundberg, informationschef på Tidningsutgivarna.


Tu.se har fått nytt utseende och nya sökvägar. Nu finns åtta ingångar på första sidan och tanken är att man bland dem ska hitta en favoritingång som bäst stämmer överens med ens intresseområden.
– Det ska vara lätt för olika grupper av användare att hitta vad de söker på tu.se. Det finns så mycket användbar information på sajten, och vi hoppas att ännu fler kommer att hitta den nu, säger Elisabeth Lundberg.

Liksom tidigare är viss information endast tillgänglig för anställda i medlemsföretag i Tidningsutgivarna. Skillnaden är nu att medlemsreserverat material ligger tillsammans med öppet material och att inloggningsrutan kommer upp först när man vill öppna en ”låst” artikel.
– Bästa sättet att bekanta sig med sajten är att gå in direkt och orientera sig. Om man inte hittar det man söker, kan man alltid använda fritextsökningen. Alla har kvar samma lösenord som tidigare på tu.se, säger Alma Kastlander, webbredaktör för tu.se:

Att sajten lanserades i samband med att förhandlingarna med Journalistförbundet börjar är en ren tillfällighet, enligt Elisabeth Lundberg.
– Arbetet med förändringen av tu.se har pågått under lång tid och blev försenat. Att presentationen sker nu i december, strax innan förhandlingarna, är en ren tillfällighet. Å andra sidan är det bra att vi har den nya sajten på plats, eftersom vi vet att många söker information på tu.se i förhandlingstider, säger Elisabeth Lundberg.
Axel Håkansson

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.