Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Ny Tid återuppstår efter valet

Publicerad: 9 Augusti 2006, 09:37

Socialdemokraterna har planer på att återuppväcka den göteborgska arbetarrörelsens dagstidning Ny Tid. Lyckas man värva minst 2 000 prenumeranter så finns tidningen ute första veckan i oktober.


Socialdemokraternas tidningsbolag AiP Media vill ge Göteborgsområdet en veckovis utkommande nyhetstidning så som Stockholmsområdet sedan 13 år haft i Stockholms Tidningen. Valrörelsen kommer att användas för att elda på prenumerantvärvningen enligt bolagets vd Bo Sahlin. Minst 2 000 prenumeranter behövs för att Ny Tid ska få driftsstöd, vilket tidningen inledningsvis kommer att behöva. Ny Tid-satsningen beräknas kosta AiP Media 700 000 kronor i år (oktober-december). Riksdagsbeslutet i våras om ett utvecklat presstöd har betydelse för etableringen.
Enligt Bo Sahlin kommer ”några stycken” att anställas på en redaktion i Göteborg.
– Vi börjar blygsamt.
Att det finns ett politiskt underlag för en socialdemokratisk tidning i Göteborg tvivlar inte Bo Sahlin på, ”men det finns så många andra medier, vi konkurrerar om människors tid”.
En del av Ny Tid kommer att framställas i samarbete med Aktuellt i Politiken, som har sin redaktion i Stockholm. Vissa sidor ska vara gemensamma.
Gamla Ny Tid startade 1892 och lades ned 1963. Sedan dess har flera försök gjorts till att åter ge ut tidningen. Arbetet i Malmö gav under en kort period ut sin västsvenska upplaga under namnet Arbetet Ny Tid. Den utgåvan lades ned samtidigt med modertidningens konkurs 2000.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.