Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Ny svensk musiksajt

Publicerad: 23 Februari 2011, 09:50

Nästa vecka lanseras sajten svenskmusik.org. Sajtens främsta syfte är att marknadsföra svensk musik utomlands genom kvalitativa och djuplodande journalistiska texter.


Redan nu kan man gå in på svenskmusik.org men det är inte förrän nästa vecka som den officiellt lanseras. Under de närmaste dagarna skruvas det för fullt på den sajt som ska hjälpa till att marknadsföra svensk musik ännu hårdare utomlands.

Niklas Alicki är redaktör för svenskmusik.org och har jobbat heltid med sajten sedan i december. Han berättar att den i första hand riktar sig till utländska musikjournalister men att man också hoppas kunna locka svenska musikentusiaster med kvalitativa texter om musik.

Det kommer främst att handla om ny svensk musik. Men också om hur olika företeelser tidigare i historien påverkar dagens musik. Ett exempel är en essä av Jan Gradvall där han beskriver hur jazzklubben Gyllene cirkeln som fanns på 1960-talet påverkat det svenska musiklivet ändå fram tills idag. Vi vill skapa sammanhang, berättar Niklas Alicki.

Texterna kommer att skrivas av frilansskribenter och lagom till premiären kommer besökarna att kunna ta del av texter skrivna av bland andra Nanushka Yeaman som och Kristin Lundell.

Sajten kommer att uppdateras ett par gånger i veckan och tre gånger i månaden kommer man att ha olika temasatsningar som också kommer att uppdateras kontinuerligt.

Svensk musik är en organisation som till lika delar finansieras av Stim och kulturrådet.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.