Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Ny skön värld och traditionell redaktör

Publicerad: 20 Januari 2009, 07:28

Samma morgon som Twingly lanserar sin nya söktjänst för mikrobloggar så gör DN Debatts redaktör Mats Bergstrand en programförklaring för en allsmäktig - nästintill - redaktör.


Ämnen i artikeln:

sociala medier

Traditionella massmedier väljer och publicerar.

På nätet är publicering första ledet i en lång process, i vissa fall utan slut. Publiceringen växer som ett träd, eller är en ny gren i ett träd.

Idag lanserar Twingly en söktjänst för mikrobloggar, alltså till alla de miljontals mer eller mindre kvalificerade diskussioner som pågår. Gå hit och botanisera.

Också idag berättar Mats Bergstrand om Liza Marklunds försök att vi sin presstalesman Niclas Lövkvist få ett svar på ett angrepp publicerat:
” När jag förklarar att Marklund nog får finna sig i att delta på samma villkor som alla andra och skicka in en artikel för bedömning är det ett budskap som konsulten uppenbarligen inte mäktar med att vidarebefordra till sin uppdragsgivare. Hon får fortsätta leva i föreställningen att röda mattan är utrullad och därmed ge felaktig information i frågan till Expressens läsare.”

Att få svara på ett saftigt angrepp är inte självklart hos Mats Bergstrand. Han beklagar att han trots allt ibland kan kritiseras för att något gynna känt folk.

Föredömen och lotsar behövs i en komplicerad värld. Men det gamla sättet kritiseras med rätta, eftersom publicistiken riskerar att bli en överhet.

När nu möjligheten finns, använd den, är positiva signalen till massmedierna.
Öppna upp eller dö, är den negativa.
{embed class_sfx=-inner&where=category&where_id=15}

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

sociala medier

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.