Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag30.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Ny press i Skåne – utan att investera

Publicerad: 5 Juni 2003, 11:42

Den Bonnierägda tidningsgruppen Skånemedia planerar att satsa på en ny tryckpress i 130-miljonersklassen. Huvudmålet är att hitta en finansiell lösning som inte kapitalmässigt belastar Bonnierkoncernen centralt eller dotterbolaget Skånemedia.


– Det är ett krav från Bonnierledningen att detta inte skall tynga balansräkningen, säger Skånemedias vd H Inge Gyllin.
I klartext alltså – Bonnier vill inte ä g a pressen, utan kräver andra kreativa finansiella lösningar.
– Vår styrelse har beslutat att vi nu skall gå in i en projekteringsfas, som skall vara klar i november då det slutliga beslutet om den nya pressen ska tas. Till dess ska finansieringsbiten vara löst liksom vilken typ av press vi skall ha.
Enligt Inge Gyllin kan investeringen antingen lösas genom någon form av finansiell leasing eller att man hittar en eller flera samarbetspartners.
Som?
– Ja, det vet vi ju inte. Men vårt uppdrag i Skånemedias ledning är att titta också på den biten. Det viktiga är att den här satsningen inte skall synas i balansräkningen.
Den nya pressen skall placeras i Kristianstad och trycka samtliga tre tidningar i gruppen: Kristianstadsbladet, Ystads Allehanda och Trelleborgs Allehanda. Enligt tidigare planer skulle bara Kb och YA tryckas i Kristianstad, medan TA, av distributionsskäl, skulle tryckas ”någon annan stans”, kanske på Bold Printing i Fosie utanför Malmö. Nya utredningar visar dock att man kan lägga alla tre tidningarna under ”samma hatt”.
– En ny tryckpress är en nödvändighet för oss, säger Inge Gyllin. De vi har, i Kristianstad och Ystad, sjunger på sista versen.
LARS OHLANDER
Lars Ohlander

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.