Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Onsdag28.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Ny mediepolitik ska öka mångfalden

Publicerad: 22 Februari 2011, 08:52

Socialdemokraterna vill öka och stärka mångfalden, öppenheten och oberoendet inom svensk och internationell massmedia. Därför har Berit Högman, ordförande i riksdagens kulturutskott, fått i uppdrag att förnya partiets mediepolitik.


Ämnen i artikeln:

Socialdemokraterna

Socialdemokraternas mediepolitiska utredning ska resultera i nya förslag när det gäller att:

* Stärka mångfald och oberoende bland dagstidningar och tidskrifter.

* Utforma en policy för att stärka ett brett, folkligt och oberoende public service.

* Stimulera fler entreprenörer och nya tjänster inom massmedia.

* Hitta moderna svar på de utmaningar som det nya, webbdominerade medielandskapet skapar.

Berit Högman kommer att leda en mediepolitisk grupp som ska samla mediala experter, aktörer och debattörer. Tillsammans ska man analysera utvecklingen och komma med förslag på nya mediepolitiska insatser, skriver Socialdemokraterna i ett pressmeddelande.

”Det svenska och internationella medielandskapet har förändrats i grunden under de tio senaste åren. Ägarkoncentrationen inom traditionella medier har ökat och public service attackeras på område efter område, samtidigt som webben har öppnat enorma nya möjligheter till mångfald, öppenhet och oberoende. Internationellt är det fria ordet hotat i länder som Italien, Ryssland och en mängd diktaturer runt om i världen, säger Högman i pressmeddelandet.

Berit Högman ger också en känga åt kulturministern Lena Adelsohn Liljeroth

”I Sverige har vi en moderat kulturminister som – trots att hon saknar parlamentariskt stöd- vill skära ner på och inskränka SVT:s och Sveriges Radios möjligheter, som klagar på hur kulturjournalister rapporterar och som vill minska stödet till dagstidningar och tidskrifter.”

mvredaktion

Ämnen i artikeln:

Socialdemokraterna

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.