Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag24.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Ny majoritetsägare i VLT

Publicerad: 8 September 2004, 13:19

Det nybildade Intressentbolaget ser med tillfredsställelse på gårdagens förvärv av VLT-aktier. Bolaget och dess ägare kontrollerar därmed mer än hälften av såväl röster som kapital, 50,2 procent respektive 53,1 procent.


Klart är att det bud som bolaget lade på VLT den sista augusti  nu  kan genomföras.
– Det har gått fortare än beräknat, säger Tomas Brunegård, GP:s vd och Stampens företrädare i Intressentbolagets styrelse.
I övrigt vill han inte tala om bolagets framtida agerande. Han hänvisar till  det prospekt över budet som den 21 september kommer att distribueras till aktieägarna.
– Vi får ta en pilsner i taget.
Intressentbolaget (Stampen, delar av släkten Pers, Länsförsäkringar i Bergslagen och Morgonpress Invest), som bildades för att  köpa utestående aktier i VLT AB  och sedan avnotera bolaget,  köpte i går  
448 500 B-aktier i VLT till ett pris av 110 kronor per aktie. Förvärvet ökade Intressentbolagets kapitalandel med 7,6 procentenheter och rösteandelen med 3,2.
– Vi får se hur det här utvecklar sig, säger Anders H Pers, som säger sig föra samtal med ”flera intressanta institutioner”.
Han är  talesman för den del av släkten Pers som representerar 38,7 procent av rösterna och 20,3 procent av kapitalet och som motsätter sig budet.
Aktieägarna har fram till den 13 oktober på sig att tänka igenom prospektet.
KARIN LINDELL

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.