Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag29.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Ny ledning på NSD

Publicerad: 8 Februari 2011, 12:55

Nu har gratistidningen Extra och Norrländska Socialdemokraten flyttat ihop. Även redaktionsledningen har omorganiserats och förhoppningen är att tidningarnas samarbete ska fördjupas.


I slutet av januari omorganiserades NSD:s redaktionsledning och i helgen flyttade gratistidningen Extra ihop med tidningen. Förhoppningen är att redaktionerna ska kunna hjälpa varandra att utnyttja sina resurser bättre.

Redigeringen är ett bra exempel. En redigerare på NSD ska kunna hoppa in och hjälpa Extra om det behövs. Samma sak om det skulle bli tillfälliga luckor i personalen, säger Tommy Ström, redaktionschef på NSD.

Redan i höstas meddelande NSD att man så småningom skulle flytta ihop med Extra men att tidningarna trots detta skulle fortsätta att konkurrera med varandra.

Men går det att konkurrera med varandra och ändå samarbeta så intimt?

Jag har aldrig upplevt att tidningarna riktigt konkurrerar med varandra. De har en annan målgrupp och jobbar mer med reportage och nyhetsfeature. Vår främsta konkurrent är Norrbottenskuriren, säger Tommy Ström.

Så här ser NSD:s nya redaktionsledning ut:

Ida Folkesson är ny nyhetschef för NSD.

Bodil Resare är redigeringschef och ansvarar för redigeringen av samtliga pappersprodukter som produceras av NSD.

Lenitha Andersson-Junkka fortsätter som webbchef.

Lars-Henrik Andersson är bilagechef, samt ansvarig utgivare för Extra Luleå/Boden/Malmfälten. Han ansvarar för samtliga gemensamma bilagor inom Norrbottens Media

Patrik Boström är ny nattchef.

Jan Bergsten är ny kulturredaktör.

Mariana Vnuk är ny nöjesredaktör för både NSD och Extra.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.