Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Ny husdramatiker hos Radioteatern

Publicerad: 9 September 2015, 07:32

SR tror att Dimen Abdulla, första dramatikern på den nya stolen, kommer att få Radioteatern att "gnistra och glöda".


Ämnen i artikeln:

SR

”Det känns så sjukt kul och överväldigande att få vara här på Radioteatern.  Nu är min plan är att sätta mig ner, landa i skrivandet och glömma bort att jag är husdramatiker så jag minimerar risken för att sväva bort i korridorerna av hybris”, säger Dimen Abdulla i ett pressmeddelande.

Abdulla är nyutexaminerad från Stockholms Dramatiska Högskola. Våren 2015 debuterade hon med Revolution i regi av Malin Axelsson på ung scen/öst. Hon har tidigare skrivit för Riksteatern och Folkteatern i Gävle och just nu har hon uppdrag för bland annat Dramaten, Stockholms Stadsteater och Folkteatern i Göteborg.

”Vi är stolta och känner oss privilegierade över att ha en av Sveriges absolut mest intressanta dramatiska röster just nu i vår korridor i Radiohuset”, säger Malin Axelsson, konstnärlig ledare. ”Radioteatern har alltid brunnit för att lyfta fram nya konstnärskap och jag tror att det kommer att gnistra och glöda när Abdullas musikaliska, bildstarka skrivande och visionära idéer möter extremt kompetenta ljuddesigners, dramaturger och producenter hos oss.”

Ämnen i artikeln:

SR

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.