Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Ny form på tidningarna i Östersund

Publicerad: 18 September 2013, 06:36

Både Länstidningen och ÖP har i dag tagit på sig den gemensamma Mittmedia-kostymen. Men tidningarna är mer olika varandra i dag menar LT:s chefredaktör Lennart Mattsson.


Att LT fått ny layout syns kanske mest på ettan som har blivit tydligare och renare menar Lennart Mattsson. Tidningen har också blivit lite tunnare, bland annat för att börssidorna har plockats bort.

Något som tidningen testade redan för tio år sedan men efter läsarprotester tvingades ta in igen.

Men nu är nog läsarna mogna. Det är ju ändå inaktuella siffror som vi publicerar och de som handlar med aktier gör nog det utifrån andra källor än våra börssidor, säger Lennart Mattsson.

Tidningen har också dragit in en lokalredaktion, den i Strömsund.

Men övriga ska vara kvar.

Det är också premiär för den nya, mindre, organisationen samt den nya layoutstyrda produktionen. Nu ska alla göra allt, skriva, fotografera och lägga in materialet på sidorna och på sajten.

Det kommer att kräva en massa utbildning i foto, rörlig bild och inte minst en rubrikskola.

Den nya formen bygger på den nya gemensamma Mittmedia-kostymen. Nu ska allt material enkelt gå att byta mellan koncernens alla tidningar.

Men även om vi har samma typsnittsfamilj tycker jag att LT och ÖP skiljer sig åt mer i dag än vi gjorde i går, säger Lennart Mattsson.

Premiär för Mittmedias nya form

Mittmedias nya form halverar redigerarbehovet

LT bantar åtta tjänster

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.