Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Ny chefredaktör på VF

Publicerad: 6 december 2017, 09:04

Morgan Schmidt. Foto: Peter Bäcker.

Värmlands Folkblad byter chefredaktör för andra gången på ett år. Den nya chefredaktören Morgan Schmidt ser fram emot att få stabilitet efter ett turbulent år, men saknar att inte längre ha en egen webb.


Ämnen i artikeln:

Värmlands Folkblad

Morgan Schmidt har jobbat på tidningen sedan 2005 och är idag nyhetschef.

– Jag ser mest fram emot att få jobba med det vi gör, och kämpa tillsammans för att göra en så bra tidning som möjligt, säger han.

Han vill fortsätta jobba som nyhetschef även med det nya uppdraget.

– Jag har tänkt jobba ganska mycket ”hands on” och kommer att vara nyhetschef när jag kan.

VF har haft ett turbulent år sedan NWT-koncernen tog över tidningen. Peter Franke valde att lämna posten som chefredaktör ansvarig utgivare efter tio år för att bli politisk redaktör. I våras tog redaktionschefen Tommy Ernerudh över men han lämnade företaget efter ett knappt ett år. Han rekryterades till Länsförsäkringar Värmland av Värmlands Folkblads förra vd Ulrika Obstfelder Peterson.

– Chefredaktörsbytena har väl inte påverkar oss jättemycket, men vår vd sade upp sig, vi fick ny ägare, vi har flyttat, vi har delvis bytt våra redaktionella system och vi har infört en plusmodell på sajten. Det har varit väldigt mycket, men vi har kämpat på. Nu är tanken att vi ska få stabilitet och fokusera på nyhetsarbete

Vilka för och nackdelar har ägarbytet inneburit?

– Ekonomiskt är det klart att det är bättre med en stark ägare. Sedan är det väl däremot lite problematiskt att vi inte har en egen webb längre.

Har ni ingen egen webb längre?

– Nej, den görs av en central webbredaktion på NWT nu. De gör blåljus, olyckor och en del snabba nyheter, övrigt kommer från våra reportrar men redaktörerna finns inte längre här.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Värmlands Folkblad

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.