Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Ny ansvarig utgivare på Dala-Demokraten

Publicerad: 22 november 2018, 12:49

Dala-Demokratens nyhetschef Peter Carlsson tar nu också över som ansvarig utgivare.


Ämnen i artikeln:

Dala-Demokraten

Peter Carlsson fortsätter sitt uppdrag som nyhetschef men ersätter också Lisa Pehrsdotter som ansvarig utgivare för Dala-Demokratens papperstidning. Helena Nyman, chefredaktör på Dalarnas Tidningar, tar över utgivarskapet för dalademokraten.se.

”Jag är van vid rollen som nyhetschef, nu blir jag också ansvarig utgivare av papperstidningen. Det går att kombinera, givet att medarbetarna är kompetenta och dedikerade”, säger Peter Carlsson.

Han har en lång bakgrund på Dala-Demokraten. De senaste 20 åren har han haft arbetsledande funktioner på tidningen.

Carl-Johan Bergman, redaktionell chef i Mittmedia, är nöjd över att Peter Carlsson blir ny ansvarig utgivare.

”Peter Carlsson är en trygg och engagerad ledare och känner Dala-Demokratens organisation väldigt väl. Dala-Demokraten behöver fortsätta utveckla sin journalistik mot sin målgrupp, och där har Carlsson varit, och är, en nyckelspelare”, säger Bergman, som också tackar Lisa Pehrsdotter för hennes tid som ytterst ansvarig för Dala-Demokraten.

Lisa Pehrsdotter säger i en kommentar:

”Jag har haft några väldigt givande och lärorika år på Dala-Demokraten och fått vara med om att fira tidningens 100-årsjubileum, bara en sån sak. När vi nu sett över vår organisation och anpassar den efter nya förutsättningar, blir det naturligt för mig att kliva av och ta mig an något nytt.”

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

Dala-Demokraten

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News