Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Ny åklagare tar över förundersökning mot Wallin

Publicerad: 3 maj 2019, 05:27

Cissi Wallin. Foto: Anders Henrikson/Wikimedia Commons

En tredje åklagare kommer nu ansvara för förundersökningen om förtal som pågår mot Cissi Wallin, då den tidigare åklagaren slutar på sin tjänst. "Jag tror inte att tidsplanen påverkas nämnvärt", säger Daniel Suneson, som nu leder förundersökningen.


Ämnen i artikeln:

Cissi Wallin

Malin Arentoft, som lett förundersökningen mot Cissi Wallin i två omgångar, först när anmälan kom in och sedan sen i mars, kommer sluta på åklagarmyndigheten. Därför har fallet nu lämnats över till en tredje åklagare Daniel Suneson, som tog över ansvaret för förundersökningen sedan i torsdags.

– Jag tror inte att tidsplanen påverkas nämnvärt av att en ny åklagare tar över ärendet, skriver han i ett mejl.

Tidigare har Medievärlden kunnat berätta att Malin Arentoft blivit överkörd av tingsrätten och tvingad till att hålla ytterligare tre förhör innan förundersökningen kan avslutas. Det är tre personer som jobbat på Aftonbladet under tiden som en internutredning om Fredrik Virtanen genomfördes. Den internutredningen har begärts som bevisning av Cissi Wallins försvarare, men den har försvunnit. Därför har det hållits ett förhör med den personer som gjorde utredningen och nu ska det alltså hållas med tre personer som ingick i utredningen.

Ser du behov av ytterligare undersökningsåtgärder efter förhören innan du kan fatta beslut kring åtal eller nedläggning av utredningen?

– När jag får förhören redovisade till mig får jag ta ställning till om det är klart för att fatta beslut i åtalsfrågan, skriver Daniel Suneson.

Daniel Suneson hoppas kunna ge fler besked inom en eller två veckor, skriver han.

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

Cissi Wallin

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.