Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag21.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

NWT vill köpa Sydsvenskan av Bonniers

Publicerad: 17 Mars 2005, 12:05

- Jovisst, vi vill köpa Sydsvenskan, säger NWT-koncernens vd Lars Ander. Han bekräftar uppgiften i Dagens Industri att han för en månad sedan talade om för Bonniers vd Bengt Braun att Nya Wermlands-Tidningen är intresserad av en affär.


Något svar på sin propå har han inte fått, säger han.
– Vi har en duktig vd i Helsingborg och han vill ha nya utmaningar, svarar Lars Ander på frågan varför Sydsvenskan är intressant för NWT.
Den han tänker på är Lars Svensson, vd på Helsingborgs Dagblad, tidningen som för ett par år sedan gick samman med den Ander-ägda tidningen i Ängelholm, Nordvästra Skånes Tidningar. Lars Svensson var en av nyckelpersonerna vid den strukturaffären.

Och om ni inte får köpa Sydsvenskan finns det något annat som ni tycker är intressant att förvärva på den svenska tidningsmarknaden?
– Nej, det finns ingenting. Däremot i Norge. I Bergens Tidende äger vi 20 procent och vill gärna köpa mer.

I en intervju i Pressens Tidning i september 2003 fick Lars Svensson frågan hur han trodde att den framtida ägarbilden på den nordvästskånska tidningsmarknaden kommer att se ut. Han svarade:
– Frågan är om Sydsvenskan köper oss eller vi den om 15-20 år.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.