Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag20.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

NWT ökar och NTM minskar i Polaris Media

Publicerad: 24 Oktober 2012, 06:22

Norrköpings Tidningar säljer sin andel i Polaris Media till Schibsted.


Nya Wermlands-Tidningen har köpt Helsingborgs Dagblads andel i Polaris media och kontrollerar därmed 14,4 procent av aktierna. HD och NWT hade en möjlighet att sälja sina andelar till Schibsted, men deklarerade att investeringen i Polaris är av långsiktig karaktär.

Norrköpings Tidningars media kommer att sälja sin andel på 14,4 procent till Schibsted för 24,89 norska kronor per aktie. Med den posten inräknad kommer Schibsted att kontrollera 29 procent av aktierna i Polaris.

Vi är nöjda med att NWT förblir en stöttande delägare i Polaris media. Samtidigt är vi besvikna över att Norrköpings Tidningars media har bestämt sig för att sälja sina aktier, kommenterar koncernchefen i Schibsted Trond Berger.

Koncernen Polaris media innehåller 32 lokala och regionala medieföretag, bland annat Adresseavisen i Trondheim. Koncernens tidningar har en upplaga på ungefär 216 000 exemplar. Polaris är också aktiv på radio- och TV-marknaden.

Åke Bergman

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.