Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

NWT har köpt Dalslänningen

Publicerad: 14 Augusti 2009, 03:31

NWT-koncernen har förvärvat lokaltidningen Dalslänningen. Säljare är Stig Bertilsson, som ägt tidningen sedan 1985. Dalslänningens starkaste fästen är Bengtsfors och Dals Eds kommuner.


Lars Ander, koncernchef i NWT-koncernen, tycker att affären är viktig och han bekräftar att en ökad satsning på Dalsland ligger i koncernens strategi.
Vi tror på en god framtid för lokaltidningarna, som kommer att bli allt viktigare informationskällor, säger han i Nya Wermlands-Tidningen.

I samma tidning berättar Stig Bertilsson att det inte varit någon budgivning kring tidningen. Han vände sig till NWT för att han vet att koncernen är långt framme på områdena teknik och utveckling, som han säger.

Dalslänningen blir ett dotterföretag i NWT-koncernen och kommer att tryckas av NWT. I dag ligger tryckningen hos konkurrenten Värmlands Folkblad.

Dalslänningen 18 anställda och en omsättning på cirka 18 miljoner kronor. I fjol redovisade tidningen en vinst efter finansnetto på cirka 4 miljoner kronor. Upplaga ligger på 7 300 exemplar och en hushållstäckning i Bengtsfors och Dals Ed på över 82 procent.  Tidningen startades 1925.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.