Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

NWT gör omtryck av 48-sidig Sven-Ingvars-bilaga

Publicerad: 23 mars 2017, 12:52

Med anledning av att Sven-Erik Magnusson gått bort gör NWT ett omtryck av sin uppskattade 48-sidiga Sven-Ingvars-bilaga.


Ämnen i artikeln:

NWT

Förra våren, i samband med att den värmländska musikgruppen Sven-Ingvars fyllde 60, gjorde NWT en storsatsning i form av en printbilaga om 48-sidor och en specialsajt med texter, bilder och filmer om gruppens historia.

När det i går stod klart att gruppens sångare Sven-Erik Magnusson gått bort var det självklart för tidningen att arbeta löpande med nyheten på webben. Samtidigt bestämdes ganska snart att man skulle göra ett omtryck av den populära bilagan som togs fram i samband med fjolårets jubileum.

– Vi har pratat om att göra ett omtryck även tidigare och i går morse kände vi att det var rätt läge att göra det. När det händer en sådan här sak tror jag att folk har ett behov av en printprodukt – att få en minnesbilaga i handen. Både över Sven-Erik Magnusson och Sven-Ingvars, säger Mikael Rothsten, redaktionschef och ansvarig utgivare för Nya Wermlands-Tidningen.

– Vi lade ned väldigt mycket arbete på den här bilagan och gjorde en specialsajt. Satsningen mottogs otroligt väl och bilagan var extremt populär. Vårt sista exemplar lade vi i ett kuvert och skickade iväg någonstans i Sverige, säger Mikael Rothsten.

När beslutet om omtryck hade fattats började redaktionen undersöka förutsättningarna.

– Tyvärr var vår ibladning redan fullbokad. Men då valde vi att göra det näst bästa; att trycka den och dela ut den i stället. Och där det i den tidigare utgåvan låg annonser lade vi in färskt minnesmaterial i stället.

Under dagen har NWT:s personal delat ut bilagan på stan. Den finns också att hitta i ställ och som e-tidning. Eller så kan man få den hemskickad genom att göra en sms-beställning. Och i morgon landar den på alla lokalkontor, samt koncernens värmländska och dalsländska tidningar.

Nyheten om Sven-Erik Magnussons bortgång får också stort utrymme i dagens NWT.

Var det självklart att det här skulle få mycket utrymme?
– Ja, det var absolut självklart för oss. Som jag skrev på min Twitter i går, Värmland är i sorg. Dessutom gjordes bilagan tätt ihop med bland annat Sven-Erik och jag vet att gruppen verkligen gillade resultatet. Därför känns det extra fint att få ge ut den igen.

NWT var först att rapportera om dödsfallet. Tidningens läsare följde gårdagens rapporteringen på webben vilket ledde till trafikrekord:

– Enligt våra egna siffror hade vi 571 000 sidvisningar i går. Det är rekord för oss på en dag. När det gäller unika besökare hade vi 191 000 – och det är den näst högsta siffran vi haft. I Värmland är Sven-Ingvars enormt stora, så det känns bra att kunna erbjuda läsarna det här materialet.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

NWT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.