Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

NWT gör om koncernen – förstärker med ny vice vd

Publicerad: 18 december 2018, 10:39

Sara Novak, tillträdande vice vd i NWT-gruppen.

NWT styckar upp bolaget i fyra delar för att öka tillväxten. "Därigenom kan vi följa verksamhetsgrenar tydligare och bättre" säger vd Mats Muregård.


Ämnen i artikeln:

NWT

Från första januari kommer NWT dela upp sitt bolag i flera olika verksamhetsgrenar, från att tidigare haft nästan all verksamhet i moderbolaget blir det i stället fyra grenar.

– Vi går över till mer av en koncernstruktur där vi har medieverksamheten i en del, distributionen i en annan, fastighetsdelen i ett tredje och ett moderbolag som hanterar koncernledning och ekonomi, administration och IT. Dessutom har vi ett norsk dotterbolag, säger NWT:s vd Mats Muregård.

Omorganiseringen görs för att nå bolagets tillväxtstrategi – som går ut på att expandera med ny verksamhet. Man startar ett fastighetsbolag, som tar över de 60.000 kvadratmeter fastigheter som finns i bolaget, och ett distributionsbolag. Man satsar också på att utveckla bolagets digitala affär.

– Därför har vi strukturerat upp det mer efter verksamhetsområdena för att de ska bli tydligare. Det gör också att vi kan följa verksamhetsgrenar tydligare och bättre, säger Mats Muregård.

Mikael Rothsten, redaktionschef och ansvarig utgivare för NWT, blir vd för mediebolaget. NWT-gruppen förstärker också med en ny vice-vd – Sara Novak, som tidigare haft liknande uppdrag hos bland annat Bonnier och som under det senaste året varit konsult på NWT.

– Vi har lärt känna henne under året hon varit inne hos oss. Vi har upplevt henne som kompetent och duktig.

Lucas De Vivo

Reporter

Ämnen i artikeln:

NWT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.