Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag06.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

NWT firar 175 med ordentlig omgörning

Publicerad: 18 november 2011, 07:41

Senast NWT gjorde en större redesign var vid övergången till tabloid 2005. Minst sagt på tiden, enligt redaktionschefen Rolf Matthies.


Ämnen i artikeln:

NWT

Den 10 december är det på dagen 175 år sedan Wermlands Tidningen gjorde sitt första provtryck. Och en lämplig dag för lanseringen av den nya tidningen.

Tidningen byter till Zizou som genomgående rubriktypsnitt men i olika skärningar för olika syften.

Ett typsnitt vi är ensamma om i Europa i alla fall, säger Rolf Matthies.

Kortare ingresser och fler ingångar i texterna ska också göra designen mer modern och lättläst är förhoppningen. NWT hakar också på trenden med att ha rubriker fästa i överkant som bland annat DN har infört.

Nya NWT går tillbaka till svarta logga. Lite seriösare och markerar tyngd samtidigt som det ger en fin kontrast till det lite lättare materialet menar Rolf Matthies..

Några förändringar i sorteringen blir det inte men innehållet har ändå fått sig en översyn enligt Rolf Matthies. Det kommer att bli förstärkningar på vissa områden, bland annat familjeavdelningen.

Det syns också i Karlstad med omnejd att det händer något med tidningen. Förutom bland annat stortavlor och bussreklam har NWT hängt upp en 6o meter lång och 1 meter hög banner på två hus vid torget i Karlstad.

Till hjälp i omgörningsarbetet har tidningsdesignern Per Boström varit. Hans första större uppdrag fick han redan som 23-åring då han gjorde om Metro 2006. Sedan har han varit inkopplade i ett antal projekt, bland annat den senaste omgörningen av Dagens Nyheter.

Per har varit en väldig tillgång i det här arbetet, säger Rolf Matthies.

Ämnen i artikeln:

NWT

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.