Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag23.11.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

NWT blev en halv miljard rikare på en dag

Publicerad: 17 November 2014, 09:10

Affären mellan Schibsted och den sydafrikanska Nasper fick aktierna i det norska mediebolaget att öka med 34 procent på en dag. Vilket bland annat innebär att NWT-koncernen blivit över en halv miljard kronor rikare.


Ämnen i artikeln:

SchibstedMedievärlden Premium

Att Schibsted och sydafrikanska mediegiganten Naspers i fredags slutit fred i Brasilien och på åtminstone fyra ytterligare rubrikannonsmarknader aktievärdet för det norska mediebolaget att rusa på Oslobörsen med hela 33,72 procent. Det ökade bland annat värdet på NWT-koncernens innehav med 577 miljoner.

Nu är det rubrikannonserna och dess potential som står för börsvärdet. Vissa analytiker menar att om man bryter ut de traditionella medieföretagen ur Schibsted skulle det överhuvudtaget inte förändra marknadsvärdet på bolaget.

Lars Herlin har i en snabbanalys för Medievärlden Premium tittat närmare på affären och hur rubrikannonsjättarna nu delar upp tillväxtmarknaderna mellan sig. Han konstaterar också att båda bolagen nu kommer att kunna spara stora pengar genom att inte behöva kriga till sig marknadsandelar med dyr tv-reklam.

Läs analysen här:

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.