Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Nu startar GP i ottan

Publicerad: 13 november 2013, 12:46

Klockan fem i morse var det full fart på GP.se. Och så ska det vara fortsättningsvis nu när tidningens nya organisation har börjat fungera.


Ämnen i artikeln:

GP

I dag är det premiär för GP:s nya organisation. Redaktionschef Anders Goliger var tidigt uppe. Dels för att serva webbreporter Jenny Björnulfson med kaffe men det blev också ett inhopp som reporter.

Från och med nu är det fullt fokus på de digitala kanalerna. Vilket innebär att morgonens trafiktopp på mobilsajten när spårvagnar och tåg fylls av pendlare ska matchas med nytt innehåll.

Ett av målen är att ha en ny sajt-topp varje morgon. Vilket gick bra i dag då vilka konsekvenser tåg-kaoset i Stockholm får för trafiken till och från Göteborg samt nyheten att fallskärmen kan dras in för den avskedade vd:n som köpte klänning i Cannes på skattebetalarnas bekostnad toppade sajten.

Bra grejer båda två, säger Anders Goliger.

Han menar att den nya organisationen är det största som hänt internt på tidningen de senaste 20 åren.

Nu ingår 37 personer i den nya centralredaktionen som ska sköta det dagliga nyhetsarbetet för både sajt och papperstidning. Sedan finns också en samhällsredaktion som ska ta fram mer agendasättande och fördjupande journalistik.

Det handlar om planerade och förproducerade vänsterkryss för både sajt och tidning.

Nu kan vi jobba mycket mer med olika tempon och angreppssätt. Men den nya organisationen innebär också att nya konstellationer uppstår på redaktionen och nya personer kliver fram och får nya roller.

Det handlar om att en anpassning till en digital tillvaro. Men också en anpassning till en allt mindre kostym.

Den här organisationen ska fungera även om vi blir färre i framtiden.

Men även om intäktskurvorna pekar åt fel håll just nu är Anders Goliger optimist på sikt.

Om några år till tror jag vi ser ljuset i tunneln.

Ämnen i artikeln:

GP

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev