Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag17.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Nu ställs tryckerijätten inför rätta

Publicerad: 19 Februari 2015, 08:19

Tryckerijätten Elanders vägrar betala tillbaka tryckerimoms till sina kunder. I morgon börjar rättegången mot företaget.


Sammanlagt handlar det om drygt 110 miljoner kronor som Elanders Sverige har fått tillbaka i tryckerimoms av Skatteverket. Pengar som kunderna anser att de har rätt till.

I morgon börjar den första rättegången mot tryckerijätten. I Göteborgs tingsrätt ska svensk Byggtjänst försöka få tillbaka 350 000 kronor. Pia Janné Nyberg, som är förlagets juridiska ombud ska enligt Dagens Arbete i första hand driva en avtalsrättslig linje, i andra hand hävda att det handlar om en betalning av misstag och i tredje hand att Elanders gjort en obehörig vinst.

Tryckeriet avvisar enligt Dagens Arbete alla krav med argumentet att de inte är tillämpliga i förevarande fall. Det innebär också att man bytt linje, 2011 informerade Elanders att de skulle ersätta kunderna för moms och kostnadsränta om Skatteverket skulle få rätt i högsta instans.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.