Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag27.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Nu släpper hockeyklubben alla upphovsrättskrav

Publicerad: 18 September 2015, 04:43

I går rev LHC kontraktet där fotografer skulle säga upp sin upphovsrätt för att få jobba i hockeyarenan. En seger för fotograferna och 1-0 till Pressfotografernas klubb, säger Mia Karlsvärd, ordförande för PFK Sverige.


Det kontraktsförslag som Linköpings HC presenterade i början av veckan och som gick ut på att alla fotografer skulle säga upp sin upphovsrätt för att få bevaka matcherna i arenan gäller inte längre.

I går kväll träffades de inblandade parterna och samtalet resulterade i att det inte kommer att upprättas något kontrakt kring upphovsrätten överhuvudtaget.

Från klubbens sida fanns bland annat en oro att det kommer att bli en ökning av antalet bildbyråer och frilansar på matcherna då allt fler tidningar nu säger upp sina egna fotografer. En lösning på det skulle enligt PFK vara att alla som vill ha en fotoplats på arenan ska kunna uppvisa ett presskort eller ett intyg från en arbetsgivare samt att klubben ska kunna kräva en redovisning var bilderna ska publiceras.

LHC:s fotokontrakt en provokation

PFK Riv kontraktet med hockeyklubben

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.