Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Nu ska Direktpress börja pusha

Publicerad: 1 september 2017, 09:57

Helene Claesson, chefredaktör för Direktpress

StockholmDirekt och GöteborgDirekt har blivit med app. "Vi ser appen som ytterligare ett verktyg för att sprida vår journalistik", säger Helene Claesson, chefredaktör på Direktpress.


Ämnen i artikeln:

StockholmGöteborgDirektpress

Det är första gången Direktpress släpper en app. Tidigare har lokaltidningen haft en responsiv sajt att jobba med.

– Det som gjorde att vi valde att skaffa en app är att det möjliggör för pushnotiser. Och det ser vi som ett smidigt sätt att bygga relationer till läsarna, säger Helene Claesson, chefredaktör på Direktpress.

Hennes bild är att många läsare i dag förväntar sig att kunna få pushnotiser i mobilen. Och att folk skulle få för många pushnotiser är hon inte rädd för. I alla fall inte när det gäller lokala nyheter.

– Många som har pushnotiser aktiverade i flera kanaler riskerar att få tio pushar när kronprinsparet har fått barn. Men när det gäller de lokala nyheterna är vi ganska ensamma. Det finns ingen annan som kommer att pusha om att kiosken på torget i Täby har brunnit ned.

Vid nedladdningen av appen kan användaren ställa in vilka områden den vill få nyhetsbevakning från. Om man vill ha nyheter från hela Storstockholm – eller lokala nyheter från en särskild stadsdel eller kommun. Och på samma sätt fungerar GöteborgDirekts app.

– För oss som arbetar med lokal journalistik beror relevansen i nyheterna mycket på geografin. En nyhet som är jätteintressant för en person som bor i ett visst område kan uppfattas som spam för en som bor i ett annat.

Något mål för antalet nedladdningar har lokaltidningen inte satt. Men trots att appen bara funnits i en dryg vecka går det redan att se att trafiken påverkats positivt. Fast ännu är det för tidigt att utvärdera, menar Helene Claesson.

– Först när det gått en tid kan vi utvärdera hur den tagits emot. Men det känns i alla fall väldigt spännande att vara igång. Vi ser egentligen appen som ytterligare ett verktyg för att sprida vår journalistik.

I appen finns också tidningen i pdf-form tillgänglig.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.