Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Nu kan du nominera till Guldkrattan!

Publicerad: 7 november 2018, 08:17

Foto: Andreas Elgstrand. OBS Bilden föreställer tidigare vinnare.

Nu är det hög tid att nominera bidrag till Guldkrattan, Sveriges mest prestigefyllda journalistpris, som i år för första året delas ut av Medievärlden.


Ämnen i artikeln:

MedievärldenGuldkrattan

Guldkrattan har blivit traditions- och prestigefylld, många håller den för långt viktigare som journalistisk utmärkelse än sådant som Stora journalistpriset, Guldspaden eller liknande. Priset startades av Resumé 2004 och tas nu över av Medievärlden.

I november, som av en slump på samma dag som Stora journalistpriset avslöjas, delas Guldkrattan 2018 ut. Men den alenarådande juryn vill inför sitt vidare arbete ha in förslag utifrån.

Så kom med förslag på reportrar som har utmärkt sig i prisets anda. Skicka din nominering med en kort motivering till: redaktion@medievarlden.se senast tisdag 20 november.

Förutom äran i priset utdelas en prissumma på 7 500 kronor till mottagaren via Swish för att stimulera till omedelbar användning till trevligheter och eventuell förkovran.

Kriterierna för att bli nominerad: ”Guldkrattan delas ut till den mästerliga fältreporter som under året bäst lyckats slå an den allmänmänskliga tonen i den svenska folksjälen. Som skriver artiklarna eller gör inslagen som alla älskar att tala om. Utan att vi riktigt begriper varför.”

Tidigare Guldkrattevinnare:
2004: Tommy Schönstedt, Expressen
2005: Svante Lidén, Aftonbladet
2006: David Baas, Metro
2007: Göran Åhgren, SVT
2008: Ingvar Hedlund, Expressen
2009: Elisabet Höglund, TV4
2010: Kerstin Holm, SVT
2011: Lennart Modig, TV4
2012: Karin Henriksson, SvD
2013 Anders Öhlund, Rapport
2014 Kenth Bergmark, Norrbottens-Kuriren
2015 Anna-Stina Atterday, Veckans Affärer

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Ämnen i artikeln:

MedievärldenGuldkrattan

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News