Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag13.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Nu har Skånskan sålt Laholms Tidning

Publicerad: 28 Augusti 2013, 04:43

Skånska Dagbladets planer på att göra sig av med Laholms Tidning har nu blivit verklighet.


Ämnen i artikeln:

Skånska Dagbladet

De nya ägarna är Hallandsbygdens Tidningsförening. Några radikala förändringar av vare sig personalstyrka eller utgivningsfrekvens kommer inte att ske varken i år eller under nästa år lovar föreningens ordförande Sven Frizson i Laholms Tidning:

Sedan får framtiden utvisa hur vi ska gå vidare. Jag är personligen övertygad om att Laholms Tidning har en möjlighet att leva vidare och utvecklas som en starkt lokalt förankrad tidning.

Hallandbygdens Tidningsförening har tidigare haft ett ägarengagemang i tidningen men det avvecklades när Skånska Dagbladet klev in i mitten på 1990-talet.

En ny styrelse med stark lokal förankring kommer att rekryteras snarast.

Skånska Dagbladet ska även fortsättningsvis sköta vissa administrativa tjänster samt tryckningen av Laholms Tidning.

I en tid när mediebranschen är under snabb förändring är det de lokala tidningarna som står starkast, tidningar som lever nära både sina läsare och annonsörer. Ett ägande som är förankrat hos hallänningarna är därför mer naturligt än det skånska tidningsägandet. Därför har vi tagit initiativ till denna affär, säger Håkan Mattson, styrelseordförande för Skånska Dagbladet AB i ett uttalande.

Jag ser med stor tillfredsställelse på att Hallandsbygdens Tidningsförening varit beredda att ingå affären. De har en stark känsla för den lokala journalistiken och debatten. Med de nya ägarna värnas också att ledarsidan i fortsättningen blir en röst baserad på Centerpartiets politiska värderingar

Laholms Tidning blir eget bolag

Ämnen i artikeln:

Skånska Dagbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.