Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag22.01.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Nu har Radiotjänst börjat leta upp plattägare

Publicerad: 27 Februari 2013, 07:44

Nu har Radiotjänst börjat ringa till dator- och surfplatteägare som inte betalar tv-licens.


Ämnen i artikeln:

RadiotjänstComputer Sweden

I dagligt tal kanske man uppfattar det som att vi jagar folk, men det vi gör är att föra en dialog om deras eventuella tv-innehav, säger Carl-Gustav Johansson, vd för Radiotjänst, till Computer Sweden.

Det är sedan SVT började sända direkt över nätet som frågan om licens på annan utrustning än traditionella tv-apparater blev aktuell.

Företag kan slippa undan avgiften. De som inte betalar tv-licens i dag men har den här typen av utrustning kan till exempel be sin internetleverantör att blockera sändningarna och sedan skicka intyg på det till Radiotjänst. Det kan också räcka med att man säger att de säger att företaget gjort det omöjligt att se tv på dess datorer och surfplattor.

Vi ställer inte krav på hur de gör, och kommer inte heller åka runt och kontrollera. Vi litar på människor och i synnerhet företagen. De har knappast köpt datorer för att de anställda ska se på tv, säger Carl-Gustav Johansson till Computer Sweden.

Tv-avgift för datorägare efter 2015

Eva Hamilton vill slå ihop SVT och UR

Ämnen i artikeln:

RadiotjänstComputer Sweden

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.