Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Fredag18.09.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Nu har de flyttat till Kungsbron

Publicerad: 10 Januari 2011, 12:42

Inte nog med att alla på Aftonbladet och Svenska Dagbladet ska ha fått rätt inpasseringskort. I morse fick de också frukost av högsta ledningen när de kom till nya jobbet på Kungsbrohuset.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetSvenska Dagbladet

Omkring 1 200 anställda i alla svenska Schibstedsföretag har nu fått sina nya arbetsplatser i Kungsbrohuset, knappt två minuters rask promenad från Centralen.

Men alla är inte här samtidigt, det skulle inte gå, säger Olof Brundin  Schibsted Sveriges informationschef när han ger en snabb premiärvisning av det nya huset.

Det kommer att bli en ökad samverkan men flytten i sig har inte medfört att man rationaliserat bort några anställda enligt Olof Brundin.

Svenska Dagbladet finns på två plan, Aftonbladet likaså. Övriga verksamheter som Blocket, Hitta och den högsta ledningen finns också i huset. Det känns redan fullsatt. Men det finns möjlighet att använda sig av fler plan i huset om det kommer in fler företag under Schibstedsparaplyet. Eller för den delen krympa utrymmet om det blir färre.

När alla Schibstedsföretag nu har samma adress är tanken att det ska ge upphov till nya möten, fler möjligheter till samarbeten och att företagen ska hjälpas åt att skapa nya affärer och driva mer trafik till varandra.

För att skapa fler möjligheter att träffas för de anställda i de olika företagen kan det bland annat bli frukostmöten med tunga intervjuer.

Till exempel kan kanske Lena Melin intervjua Fredrik Reinfeldt, eller Lasse Anrell ledningen för fotbollslandslaget, säger Olof Brundin.

Men det kan också bli andra typer av händelser i huset.

Kanske, kanske släpper en viss Robyn en skiva här i vår, säger Olof Brundin.

Dock är det lite svårt att tyda om han tror det eller hoppas det.

Hur mycket pengar Schibsted Sverige sparar på att låta alla verksamheter finnas i samma hus vill han inte gå in på. Men det blir inte lika dyrt som att stanna kvar där man var. Hade man fortsatt som tidigare hade notan för boendet blivit omkring en halv miljard för de närmaste tio åren enligt Olof Brundin.

Man måste nästan veta att det nu har flyttat in två stora rikstidningar in till Stockholms City för att se det. Det är inte precis några stora braskande skyltar på fasaden.

Borde ni inte synas lite bättre, det är ju fler hundra tusen människor som passerar förbi här dagligen?

Vi ska bli bättre, förhoppningsvis redan till slutet av januari när det är ett stort möte här för Schibsteds alla toppchefer.

Då kommer det nog att synas att vi är här.

Klicka för att starta bildspelet.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.