Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag12.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Nu gör Dagbladet sin sista tidning

Publicerad: 27 Februari 2015, 08:42

I eftermiddag skickar Dagbladets redaktion de sista sidorna till tryckeriet. Sedan är tidningens 115-åriga historia över. En väldigt speciell dag, kantad med mycket vemod, säger Patricia Svensson, Dagbladets sista chefredaktör.


Ämnen i artikeln:

Dagbladet

Det har bara gått en dryg vecka sedan beskedet. Mittmedia lägger ner Dagbladet sedan man nått vägs ände enligt vd Thomas Peterssohn. Låg upplaga och för låg betalningsgrad gjorde att det inte gick längre.

Redaktionen fick bara en dryg vecka på sig att planera tidningens sorti. För i morgon kommer den sista papperstidningen och på söndag stängs sajten.

Vi kommer att ha en mycket speciell etta. Sedan kommer det att vara ett par långa dokument, medarbetarnas egna minnen, ett par krönikor och många gamla bilder i tidningen, säger Dagbladets chefredaktör Patricia Svensson.

Redan i eftermiddag kommer sidorna att skickas iväg. Sedan kommer hela redaktionen att gå ut och käka tillsammans. En mycket speciell dag är då över. En dag då allting ska göras för sista gången.

Sista morgonmötet ska hållas, sista sidorna ska skickas, sista allting. Men ändå är stämningen god här. Det är ett gäng riktiga kämpar som jobbar här. Och nu blickar vi framåt.

På måndag ska vi gå till jobbet igen, men bara en våning ner. Vi har kvar samma mål, att göra riktigt bra lokaljournalistik.

Patricia Svensson började på Dagbladet som praktikant 2002 och har jobbat där sedan dess, med några korta avbrott. 2013 tog hon klivet från nyhetschefsstolen till att bli chefredaktör då hennes företrädare Anders Ingvarsson blev chefredaktör på Sundsvalls Tidning.

Vad kommer att hända med dig nu?

Jag kommer att jobba vidare här i Sundsvall ett tag till för att underlätta samgåendet med Sundsvalls Tidning. Sedan får vi se.

Kommer du att vara kvar i Mittmedia?

Jag vill inte säga någonting. Det vore dumt innan allt blir klart.

Vad som kommer att hända med den övriga personalen på Dagbladet är inte heller klart. Innan förhandlingarna om det nya redigeringsnavet och den nya sportorganisationen är klar går det inte säga någonting enligt ledningen.

Mittmedia lägger ned Dagbladet

Thomas Peterssohn: ”Tråkigt men ofrånkomligt”

Så ska ST vinna över Dagbladets läsare

Ämnen i artikeln:

Dagbladet

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.