Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Nu går flyttlasset för Arbetarbladet och GD

Publicerad: 19 april 2017, 07:04

Helena Nyman, chefredaktör och ansvarig utgivare för Arbetarbladet.

I dagarna lämnar Arbetarbladet och Gefle Dagblad Hattmakargatan till förmån för de nya lokalerna på Brynäs i Gävle. "Vi har varit på väg länge så det känns bra att det äntligen blir av", säger Arbetarbladets chefredaktör Helena Nyman.

Ämnen i artikeln:

ArbetarbladetGefle Dagblad

Linnéa Kihlström

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se


De två Mittmedia-ägda tidningarna byter till Postens före detta lokaler på Brynäs i Gävle. Inom några timmar är Arbetarbladet helt inflyttade.

– Lokalerna är alldeles nya och placeringen – precis efter järnvägsspåren – är väldigt bra. Att det är nära centralstationen är en fördel för de som pendlar och det gör oss till en mer attraktiv arbetsgivare, säger Arbetarbladets chefredaktör Helena Nyman.

Ett skäl till flytten är att de nuvarande lokalerna tidningarna sitter i inte är ändamålsenliga, enligt Helena Nyman. Först var det tänkt att Arbetarbladet skulle flytta in i GD:s lokaler några meter bort på Hattmakargatan i Gävle – där GD suttit sedan 1895. Men planerna ändrades eftersom en anpassning av lokalerna till de behov som tidningarna har ansågs vara ett för stort jobb. Dessutom har redaktionerna krympt. I juni förra året beslutade därför Mittmedias styrelse att sälja GD:s fastighet och flytta samman GD och Arbetarbladets verksamheter i nya lokaler.

– Det har varit många turer och vi har varit flyttklara och på väg länge så det känns bra att det äntligen blir av nu.

I de nya lokalerna hålls Arbetarbladet och GD separerade på varsitt våningsplan. Men lunch- och fikarum delar medarbetarna på. Att bli sambo med konkurrenten har Helena Nyman ingenting emot:

– Det känns inte så dramatiskt. Vi har egna ingångar och olika våningsplan. Sedan ses vi i lunchrummet. Men många av oss har ju träffat varandra tidigare.

Kommer det här påverka ert samarbete på något sätt?

– Nej, det tror jag inte. Vi har ett digitalt samarbete i och med vår gemensamma digitala desk. Men att vi nu kommer att sitta i samma hus spelar ingen roll på det sättet.

Kan du se något problematiskt i att dela lokaler med en konkurrent?

– Jag kan inte se något problematiskt i det faktiskt. Vi arbetar professionellt och åtskilt med den egna redaktionella verksamheten.

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev