Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Nu finns Dawit Isaaks frihetstorg

Publicerad: 22 juni 2015, 09:52

Även om inte kommunalfullmäktige i Lidingö köpte namnet hade Google Maps inga problem. Nu finns Dawit Isaaks Frihetstorg på kartan.


Ämnen i artikeln:

Google

Kanske berodde det på att fullmäktiges ordförande frågade UD om råd. Det blev i alla fall avslag på att byta namn på platsen framför Eritreas ambassad till Dawit Isaaks frihetstorg. Det tror i alla fall miljöpartisten Thomas Bengtsson som väckte förslaget.

Det hjälpte inte att till exempel Reportrar utan gränsers ordförande Jonathan Lundqvist i ett uttalande pratade sig varm för förslaget:

Att namnge torget framför ambassaden till Dawit Isaaks frihetstorg är en symbolisk handling. Okonventionell, javisst. Men också underfundig och lite kaxig och ett uttryck för hur desperat situationen har blivit. Jag är fullständigt övertygad av att alla inklusive affärsidkare i området förstår, och till och med uppskattar, att torget bär namn från EU:s enda samvetsfånge.

Men Thomas Bengtsson har i alla fall fått namnet godkänt hos Google.

Jag meddelade Google att platsen inte hade något namn och kom med förslaget att det skulle få heta Dawit Isaaks frihetstorg. Och sedan fick jag beskedet att det var godkänt.

Det gör att namnet kan börja etablera sig menar han. Nästa steg är att få de lokala näringsidkarna i området att använda adressen.

Det kan få namnet att etablera sig.

Ämnen i artikeln:

Google

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev