Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Lördag31.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Nu börjar EK-koncernen ta betalt

Publicerad: 8 Oktober 2013, 10:22

På torsdag introducerar Katrineholms-Kuriren sin betalmodell. Chefredaktören Elisabet Bäck hoppas på 800 nya kunder första månaderna. UPPDATERAD


Katrineholms-Kuriren är först ut på torsdag, sedan följer Eskilstuna-Kuriren och Södermanlands Nyheter efter senare i oktober.

Prenumeranter får tillgång till allt utan extra kostnad. Besökare som inte prenumererar får tillgång till max 20 procent av innehållet.

Om vi bedömer något som samhällsviktigt går det ut en längre text. I övrigt går det ut en rubrik och en textrad samt en ”Plus”-märkning, säger Elisabet Bäck.

De som inte är prenumeranter kan få testa två månader för 9 kronor per månad.

En förhoppning är att 800 icke-prenumererande besökare ska göra det under de första månaderna och att 25 procent av dem sedan ska bli kunder.

Ett annat mål är att 40 procent av de nuvarande kunderna ska aktivera sina digitala abonnemang före årsskiftet.

Det här är ett bra sätt att marknadsföra vårt varumärke och att vi vågar vara tidiga och tydliga för att vi tror på läsarnas vilja att betala.

Vår förhoppning är också att det här innebär en möjlighet att sänka åldern på våra prenumeranter och kunder. Kan vi sänka den till 45 – 50 från 65- 70 spelar vi större roll ur ett demokratiperspektiv.

I ett Youtubeklipp förklarar EK-koncernen upplägget för prenumeranterna, se nedan:

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.