Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Nu blir det två priser för ekonomijournalister

Publicerad: 29 maj 2018, 09:39

Hallvarsson & Halvarsson och Financial Hearings har tidigare delat ut pris till årets bästa ekonomijournalister tillsammans. Nu går det skilda vägar, men båda fortsätter dela ut priset.


Den 12 juni presenterar Financial Hearings sin ranking av de bästa analytikerna och kommer då också att kora de bästa ekonomiredaktionerna och ekonomijournalisterna.

– Vi har gjort vår ranking i 25 år och kommer att fortsätta göra den utan Hallvarsson & Halvarsson, säger företagets vd Johan Wallinder.

Enligt Julia Agha är det Hallvarsson & Halvarsson som gjort journalistrankingen medan Financial Hearings gjort analytikerrankningen.

– Vi har gjort den här rankningen i 22 år och presenterat den på Financial Hearings evenemang eftersom de gör en ranking av de bästa analytikerna och de passar bra ihop. Men senaste året tyckte vi att journalistdelen inte fick det utrymme den förtjänade så vi bestämde oss för att göra prisutdelningen själva i år, säger Julia Agha på Hallvarsson & Halvarsson.

Hallvarsson & Halvarsson har bytt namn på rankingen till Ekonomijournalistpriset och det kommer att delas ut imorgon i samband med Nordic Financial Communication Summit som arrangeras av Hallvarsson & Halvarsson i samarbete med Nasdaq Stockholm och Sveriges Kommunikatörer.

– Om Financial Hearings vill göra ett eget journalistpris så är det naturligtvis upp till dem, men vi kommer att fortsätta med Ekonomijournalistpriset som vi nu har gjort i 22 år.

Axel Andén

axel.anden@almatalent.se

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.