Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Nu blir chefredaktörerna ansvariga utgivare igen

Publicerad: 1 april 2016, 13:42

Sörmlands Media tar ett steg tillbaka. Tidningarnas chefredaktörer blir nu åter även ansvariga utgivare.


I december 2014 stod det klart att Eskilstuna-Kuriren, Katrineholms-Kuriren och Södermanlands Nyheter skulle slås samman till en organisation. Gemensam huvudredaktör och ansvarig utgivare för tidningarna blev EK:s dåvarande chefredaktör Peo Wärring.  Ett beslut som bland annat fick SN:s dåvarande chefredaktör Göran Carstorp att lämna sin befattning.

Nu tar ledningen ett steg tillbaka. I och med att Peo Wärring slutade som huvudredaktör i november i fjol övertog det övergripande redaktionella ansvaret av vd Jimmie Näslund. Det kommer han att fortsätta att ha men det ska inte längre innefatta utgivarskapet på respektive titlar.

Det finns många frågor ändå att hantera på ett övergripande plan. Till exempel resursfördelning mellan tidningarna och samarbetsprojekt, både internt och med andra koncerner, säger Jimmie Näslund till Medievärlden.

Beslutet att chefredaktörerna ska återfå ansvarig utgivarskapet togs på ett beslut i EK:s ägarstiftelse i dag. Där beslutades också att Eva Burman blir ny chefredaktör på Eskilstuna-Kuriren.

Hon har under en längre tid jobbat som tf chefredaktör men efterträder nu formellt Elisabet Bäck som av hälsoskäl meddelat styrelsen att hon inte kommer att komma tillbaka till den positionen.

På Södermanlands Nyheter blir nu Anna Falk ansvarig utgivare och Marie Hillblom får motsvarande roll på Katrineholms-Kuriren.

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.