Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Medievärldens arkiv

Nu är SVT:s nya organisation igång

Publicerad: 1 februari 2016, 08:10

Ska bland annat leda till en fusion av tv och online.


Ämnen i artikeln:

SVTJan Helin

I dag börjar SVT:s nya beställarorganisation att gälla:

De som berörs direkt och på en gång är beställarna och de andra som arbetar i beställarorganisationen och kopplat till programledningen. De får delvis nya avdelningstillhörigheter och chefer, säger Lena Glaser, tidigare programdirektör för interaktivt utbud och plattformar, men från och med i dag programdirektör för underhållning, kultur, drama, fritid, fakta, religion och livsåskådning.

Lena Glaser kom till SVT 2001 och har i nära 15 års tid arbetat med de digitala strategierna och produkterna och är en av personerna som arbetade med utvecklingen av SVT Play.

Den förändring som nu görs av organisationen innebär bland annat att tre programdirektörer blir två. Förutom Lena Glaser kliver Aftonbladets före detta chefredaktör Jan Helin in som programdirektör. Hans ansvarsområden blir nyheter, sport, samhälle, dokumentär, barn och unga samt minoriteter. Men Jan Helin tillträder sin tjänst först den 18 april. Fram till dess är Robert Olsson tf programdirektör.

I den tidigare organisationen fanns det en programdirektör för onlineutbudet och två programdirektörer som arbetade med TV-kanalernas utbud. I den nya organisationen har man istället gjort så att Lena Glaser och Jan Helin utformar sina egna organisationer, och med utgångspunkt i sina olika genrer har de sedan ansvar för samtliga kanaler, tjänster och plattformar.

Förutom att broadcast och online nu tätare vävs samman, så ska vi också skapa större flexibilitet att fatta snabba beslut, samtidigt som de långa bågarna också behöver finnas kvar, säger Lena Glaser till SVT:s interntidning Vipåtv.

Linnéa Kihlström

Redaktör och reporter

linnea.kihlstrom@dagensmedia.se

Ämnen i artikeln:

SVTJan Helin

Dela artikeln:

Dagens Medias nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev