Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Tisdag14.07.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Medievärldens arkiv

Nu ägs LT av Mittmedia

Publicerad: 22 Juni 2006, 08:12

Sedan i går onsdag har Länstidningen i Östersund (LT) samma ägare som Östersunds-Posten. Då skrevs köpehandlingarna under av Mittmedias Jan Cahling och LT:s Maths O Sundqvist.


LT ska bli en stark tidning. Läsarna ska ha två attraktiva tidningar att välja mellan, sade Jan Carling, Mittmedias koncernchef, i dagens LT.
Det nya lokala tidningsföretaget heter Östersunds Tidningar AB. Det ska enligt programförklaringen vara ”Sveriges bästa lösning på strukturering av en lokal tidningsmarknad ur läsarnas, affärskundernas och de anställdas perspektiv”. Vd är Göran Henriksson. Han är också vd i de båda tidningarna.
Till LT säger han den just slutförda affären innebär att marknadskriget är slut  i Östersund men att tidningskonkurrensen fortsätter. ”Journalistiken är kärnverksamheten.”
LT ägs till 90.3 procent av Östersunds Tidningar och till 9,7 procent av Maths O Sundqvist Stiftelse och arbetarrörelsen.

mvredaktion

Dela artikeln:


Dagens Medias nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.